Γνωρίζετε ποιες είναι οι δυναμικές και ποιες οι στατικές ρυτίδες ;
24 Σεπτεμβρίου 2015
Πως είναι η τέλεια μύτη – Ρινοπλαστική
6 Οκτωβρίου 2015

Συμβουλές Αντιμετώπισης Τριχοφυΐας

Συμβουλές Αντιμετώπισης Τριχοφυΐας

Η παρουσία τριχοφυΐας στο σώμα και το πρόσωπο των γυναικών μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικό, αλλά τα τελευταία χρόνια δεν είναι καθόλου ευπρόσδεκτο και για τον άνδρα. Και για τα 2 φύλα ανάλογα τις περιοχές του σώματος ή του προσώπου όπου εμφανίζεται αποτελεί αισθητικό πρόβλημα.

Η ύπαρξη αυξημένης τριχοφυΐας ονομάζεται υπερτρίχωση και αφορά και τα 2 φύλα σε αντίθεση με τον δασυτριχισμό που αφορά μόνο τις γυναίκες.

Ο δασυτριχισμός είναι ουσιαστικά η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα που παρατηρείτε στις γυναίκες σε σημεία που όπου το μεγαλύτερο ποσοστό εμφανίζει χνούδι. Οι περιοχές αυτές είναι το άνω χείλος, πρόσωπο, κοιλιά, πλάτη, στήθος. Σε τέτοια σημεία η τριχοφυΐα δεν θεωρείται φυσιολογική και σίγουρα αποτελεί κακή πτυχή για την εμφάνιση και την ψυχολογία της γυναίκας.

Παρακάτω σας παραθέτουμε τους πιο γνωστούς τρόπους αντιμετώπισης της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.

  1. Αποτρίχωση με ξυράφι

Είναι ο πιο γνωστός, άμεσος και οικονομικός τρόπος αποτρίχωσης. Όλοι μας έχουμε επιχειρήσει την αποτρίχωση με ξυράφι πριν προβούμε σε πιο βέλτιστες θεραπείες. Τα μειονεκτήματα που πρέπει να γνωρίζουμε όταν επιχειρούμε αποτρίχωση με το ξυράφι είναι οι παρενέργειες που δημιουργούνται μετά το ξύρισμα. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες θα πρέπει να αποφεύγεται να γίνεται πριν την έκθεση μας στον ήλιο διότι δημιουργούνται ερεθισμοί και σπυράκια. Πολλές φορές οι τρίχες γυρνάνε πίσω και μας δημιουργούν κνησμούς και πρήξιμο τοπικά στην περιοχή.

 

αποτρίχωση

 

  1. Αποτρίχωση με κερί

Θεωρείται πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης της τριχοφυΐας από το ξυράφι όμως θα πρέπει να δούμε τις παρενέργειες που θα αντιμετωπίσουμε στη συνέχεια.

Η χρήση κεριού για την αποτρίχωση θα αυξήσει το χρονικό διάστημα μέχρι να ξαναβγούν οι τρίχες. Επίσης είναι οικονομικός και αυτός ο τρόπος αποτρίχωσης, εφόσον για να αγοράσει κάποια/ος τις ταινίες, υλικά κ.α δεν θα ξοδέψει πολλά χρήματα. Το πρόβλημα όμως τις τριχοφυΐας θα είναι μόνιμο.

Θα πρέπει όμως να γνωρίζουμε και τις παρενέργειες όπου είναι αρκετές.

Για να γίνει αποτρίχωση με κερί θα πρέπει να αφήσετε τις τρίχες να μεγαλώσουν αρκετά ώστε να μην είναι τόσο επώδυνο αλλά και πιο αποτελεσματικό. Χρειάζεται περίπου 4 εβδομάδες να μην ξυρίσετε τις τρίχες πράγμα που σημαίνει ότι σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να ανεχτείτε την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, καθώς και να κρύβετε τα σημεία όπου εμφανίζετε (π.χ πόδια, μασχάλες, κοιλιά, στήθος, πλάτη, κτλ).

Σύμφωνα με μελέτες μπορεί η αποτρίχωση με κερί να θεωρείται ασφαλής διαδικασία αποτρίχωσης όμως σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει μικροτραυματισμούς στην επιφάνεια του δέρματος πράγμα και να επιτρέψει μερικές ιούς να εισβάλουν και να δημιουργήσουν κάποιες ασθένειες όπως θυλακίτιδα, μολύνσεις, εγκαύματα ακόμη και καλοήθεις όγκους.

 

Beautician Waxing A Woman's Leg Applying Wax Strip

αποτρίχωση με κερί

  1. Αποτρίχωση με Laser

Όλοι οι παραπάνω τρόποι αντιμετώπισης της τριχοφυΐας (ξυράφι, κερί, κ.α) είναι προσωρινοί καθώς δεν προσφέρουν μόνιμο αποτέλεσμα. Οι περισσότερες γυναίκες και άνδρες καταφεύγουν στην αντιμετώπιση της τριχοφυΐας με laser που αποτελεί μόνιμο αποτέλεσμα.

Τα τελευταία χρόνια λόγω της ανάπτυξης της τεχνολογίας τα laser που ‘κυκλοφορούν’ στην αγορά παρέχουν ανώδυνη θεραπεία, μόνιμα και ασφαλή αποτελέσματα χωρίς να δημιουργούν κάποιο πρόβλημα στην υγεία των ανθρώπων.

Η δέσμη φωτός μετατρέπεται σε θερμική ενέργεια και απορροφάται επιλεκτικά από τη μελανίνη του τριχικού θύλακα, με αποτέλεσμα την καταστροφή των αναγεννητικών κυττάρων που παράγουν τριχοφυΐα. Η δράση αυτή γίνεται στοχευμένα στον θύλακα της τρίχας και αφήνει ανέπαφη την γύρω περιοχή.

Οι θεραπείες που χρειάζεται να γίνουν ώστε να υπάρχει μόνιμη απαλλαγή της τριχοφυΐας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως:

  1. Την περιοχή όπου γίνεται ή εφαρμογή
  2. Στο άτομο που θα γίνει η θεραπεία
  3. Η ποιότητα της τρίχας (πάχος, χρώμα της τρίχας)
  4. Τα επίπεδα ορμονών του κάθε ανθρώπου

Τα αποτελέσματα είναι ορατά αμέσως και ανάλογα με τα παραπάνω γίνεται επανέλεγχος-θεραπεία.

Το ιατρείο του Δρ. Σάββα Κωνσταντόγλου είναι εξοπλισμένο με το πλέον σύγχρονο μηχάνημα laser το γνωστό Soprano Ice Alexandrite το οποίο είναι εγκεκριμένο από το FDA για όλους τους τύπους δέρματος και παρέχει υψηλής ποιότητας αποτελέσματα.

Μάθετε περισσότερα για το Soprano Ice εδώ: αποτρίχωση

Καλέστε μας για Ραντεβού. Γνωρίστε από κοντά το μοναδικό Soprano Ice και απαλλαγείτε από την τριχοφυΐα.  Επικοινωνία

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *