Λιπομεταφορά Lipofilling

To lipofilling επίσης γνωστό ως εμφύτευση λίπους, έγχυση λίπους ή λιπομεταφορά είναι μια διαδικασία μεταμόσχευσης λίπους από περιοχές στις οποίες πλεονάζει, όπως το εξωτερικό των μηρών και εγχύεται σε περιοχές όπου πασχίζουν από άποψη όγκου όπως το πρόσωπο, τα χέρια, το στήθος ή τους γλουτούς σας. Είναι ασφαλές, μακράς διαρκείας με πολύ φυσικά αποτελέσματα. Κάθε χρόνο, χιλιάδες άνθρωποι υποβάλλονται σε επιτυχές Lipofilling και είναι ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα.

Πότε πρέπει να επιλέξετε Lipofilling;

 • Αν έχετε περιοχές του προσώπου με ιδιαίτερη απώλεια όγκου
 • Αν επιθυμείτε μια ποιο μόνιμη διόρθωση από ό, τι προβλέπει αυτή του υαλουρονικού οξέως.
 • Αν θέλετε να βελτιώσει το περίγραμμα του σώματός σας, τυχόν ουλές, να ανανεώσετε τα χέρια και το πρόσωπό σας.
 • Για χρήση μετά από αποκατάσταση του μαστού και κυρίως για το «γέμισμα» των ανωμαλιών του περιγράμματος του στήθους.

Στα πλεονεκτήματα της θεραπείας συγκαταλέγεται η ασφάλεια λόγω του αυτόλογου λίπους (από το δικό σας σώμα) που εκμηδενίζει την πιθανότητα αλλεργικών αντιδράσεων σε ξένες ουσίες. Τα αποτελέσματα, επίσης, είναι πολύ φυσικά και μακράς διαρκείας ενώ δεν παύει να αποτελεί μία μη επεμβατική μέθοδο. Θα πρέπει να σημειωθεί, βέβαια, πως αποτελεί μία πιο χρονοβόρα διαδικασία σε σχέση με τα fillers λόγω της προετοιμασίας που χρειάζεται να πραγματοποιηθεί στο λιπώδη ιστό πριν την έγχυσή του σε άλλα σημεία.

Την λιπομεταφορά την συνιστά ο Δρ Κωνσταντόγλου για τα εξής αποτελέσματα:

 • Αναζωογόνηση προσώπου, αποκατάσταση χαμένου όγκου
 • Αυξητική στήθους με λίπους
 • Αυξητική στήθους με ενθέματα σιλικόνης και συνδυασμό λιπομεταφοράς για ακόμα μεγαλύτερη απαλότητα στην αίσθηση της αφής.
 • Μετά από αποκατάσταση μαστού για ενίσχυση ακόμα πιο ομοιόμορφου περιγράμματος.
 • Αυξητική γλουτών με λίπος
 • Ανάπλαση χεριών

Πώς πραγματοποιείται η λιπομεταφορά;

Λίπος συλλέγεται από ένα μέρος του σώματός σας, καθαρίζεται, και στη συνέχεια προσεκτικά επανεγχύεται με ειδικά σχεδιασμένες κάννουλες στις περιοχές που χρειάζονται αύξηση. Μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία μεταμόσχευση λίπους πάνω από μία φορά για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το Lipofilling ουσιαστικά είναι μια διαδικασία τριών σταδίων:

 1. Λιποαναρρόφηση συλλογή λίπους: Μαζί με τον Δρ Κωνσταντόγλου θα επιλέξετε από πού θα αφιρεθεί το λίπος με τοπικό αναισθητικό. Στη συνέχεια ο χειρουργός θα δημιουργήσει μια μικρή τομή στην περιοχή για την αφαίρεση λίπους και, χρησιμοποιώντας μια στείρα τεχνική, θα τοποθετήσει την κάνουλα για να εξαγάγει προσεκτικά το λίπος.
 2. Καθαρισμός και μεταφορά: Μόλις αρκετό λίπος αναρροφηθεί από τη δότρια περιοχή, ο χειρουργός θα το επεξεργαστεί για να προετοιμάσει τα λιπώδη κύτταρα σε μικρές σύριγγες που θα χρησιμοποιηθούν για τις ενέσεις λίπους. Ο καθαρισμός συνήθως απαιτεί φυγοκέντριση δηλαδή μία διαδικασία διήθησης για την απομάκρυνση ακαθαρσιών.
 3. Έγχυση:Αφού έχει οριστεί η περιοχή της λιπομεταφοράς ο χειρουργός θα εισάγει μια βελόνα ή κάννουλα στο σημείο τομής της περιοχής για την αποκατάσταση του όγκου. Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται μέχρις ότου η επιθυμητή διόρθωση έχει επιτευχθεί, δημιουργώντας ένα πλέγμα από μετατεθειμένο λίπος. Ορισμένες φορές συνίσταται μασάζ στις περιοχές γιατί βοηθά στην δημιουργία ικανοποιητικού περιγράμματος.

Ο στόχος του γιατρού είναι να σας βοηθήσει να επιτύχετε τα πιο όμορφα και φυσικά αποτελέσματα, καθώς και να κάνει την χειρουργική εμπειρία σας όσο πιο εύκολη και άνετη γίνεται.