Βλεφαροπλαστική

Καθώς τα μάτια θεωρούνται ο καθρέφτης της ψυχής μας, ένα λαμπερό και νεανικό βλέμμα αποτελεί την επιθυμία ανδρών και γυναικών κάθε ηλικίας. Με το πέρασμα των χρόνων το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του με αποτέλεσμα τη δημιουργία ρυτίδων και τη συσσώρευση λίπους. Η βλεφαροπλαστική είναι η λύση για την αφαίρεση της περίσσειας δέρματος στο άνω βλέφαρο, η οποία πολλές φορές συνδυάζεται με την βλεφαροπλαστική με μετάθεση λίπους, την τεχνική που χρησιμοποιεί ο Δρ Κωνσταντόγλου, που αποτελεί την άρτια χειρουργική λύση για την ταυτόχρονη χαλάρωση του κάτω τμήματος του κυκλοτερούς μυός με παράλληλη προβολή του περικογχικού λίπους, τις γνωστές «σακκούλες»!

Πότε πρέπει να επιλέξετε την βλεφαροπλαστική;

  • Αν έχετε περίσσεια δέρματος που καλύπτει την φυσική πτυχή των άνω βλεφάρων
  • Αν έχετε χαλαρό δέρμα που κρέμεται κάτω από τα άνω βλέφαρα πάνω από τις βλεφαρίδες
  • Εάν τα άνω και κάτω βλέφαρα φαίνονται πρησμένα, κάνοντας τα μάτια σας να φαίνονται κουρασμένα και γηρασμένα.
  • Αν έχετε έντονες «σακκούλες» κάτω από τα μάτια.

Πώς γίνεται η επέμβαση της βλεφαροπλαστικής;

Η Βλεφαροπλαστική μπορεί να πραγματοποιηθεί στα άνω βλέφαρα, στα κάτω βλέφαρα, ή και τα δύο. Με βάση την προεγχειρητική αξιολόγηση του Δρ Κωνσταντόγλου με βάση την δομή του προσώπου, των οστών, τη συμμετρία των φρυδιών σας, θα αποφαστεί η χειρουργική τεχνική.

Στην άνω βλεφαροπλαστική δημιουργείται προσεκτικά μια τομή κατά μήκος της φυσικής πτυχής του άνω βλεφάρου, που την καθιστά αόρατη με την αποθεραπεία. Η περίσσεια δέρματος αφαιρείται καθώς και η σωστή ποσότητα λίπους εάν χρειάζεται με αποτέλεσμα να μπορούμε να πετύχουμε με μεγάλη ασφάλεια, ένα αρμονικό και όμορφο αποτέλεσμα.

Στην κάτω βλεφαροπλαστική ο γιατρός χρησιμοποιεί μια σύγχρονη χειρουργική τεχνική, αυτή της κάτω βλεφαροπλαστικής με ταυτόχρονη μετάθεση του λίπους. Η χαλάρωση αυτή του κάτω τμήματος διορθώνεται και οι αντιαισθητικές «σακκούλες» απομακρύνονται. Η μετάθεση και ανακατανομή του λίπους στα όρια του κόγχου επιτρέπει στον γιατρό να γεμίσει τους μαύρους κύκλους (την κοιλάδα του δακρύου) εξαλείφοντας την κούραση που προσδίδει, προσφέροντας νεανικότητα και αποτέλεσμα σε ισορροπία.


Μια άλλη τεχνική που απευθύνεται σε νεαρότερες ηλικίες, είναι η βλεφαροπλαστική χωρίς εξωτερική τομή (transconjuctival approach) στην οποία αφαιρείται μόνο λίπος και όχι δέρμα. Η τομή γίνεται εσωτερικά του βλεφάρου και αφαιρείται η περίσσεια του λίπους που δημιουργούν τις αντιαισθητικές σακκούλες. Δεν επηρεάζεται καθόλου η ελαστικότητα και η ποιότητα του δέρματος.


Η επέμβαση πραγματοποιείται σε οργανωμένο χειρουργείο, παρουσία αναισθησιολόγου, διαρκεί περίπου μία ώρα, ενώ έχει εντυπωσιακό χρόνο αποθεραπείας και απειροελάχιστα οιδήματα με την τεχνική του Δρ Κωνσταντόγλου, που υποχωρούν σταδιακά αλλά πολύ άμεσα.

Μύθοι για την βλεφαροπλαστική

  • Η βλεφαροπλαστική θα εξαφανίσει για πάντα το «πόδι της χήνας». Όχι, το «πόδι της χήνας» χρειάζεται Botox.
  • Οι ουλές στο άνω ή το κάτω βλέφαρο θα είναι εμφανείς. Αντίθετα λόγω του ότι είναι πολύ λεπτό το δέρμα στα συγκεκριμένα σημεία, επουλώνεται πάρα πολύ καλά ενώ η ανεπαίσθητη πια τομή κρύβεται εξολοκλήρου στην φυσική πτυχή των βλεφάρων.
  • Οι μαύροι κύκλοι θα αποχωρήσουν. Όχι, οι μαύροι κύκλοι βελτιώνονται μόνο με την τεχνική της μετάθεσης του λίπους.
  • Είναι προσωρινή κατά το αποτέλεσμα επέμβαση. Όχι ακριβώς. Η άνω βλεφαροπλαστική διαρκεί έως 10 χρόνια ενώ η κάτω βλεφαροπλαστική σχεδόν για πάντα αφού είναι σπάνιες οι περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες ξαναδημιουργούνται σακκούλες.

 

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ

“Να φύγουν οι σακκούλες κάτω από τα μάτια ήταν για μένα όνειρο. Γιατρέ το πόσο σας ευχαριστώ δεν περιγράφεται…”

Μαρία Χριστίνα, 38 ετών

“Ο κος Κωνσταντόγλου είναι καλλιτέχνης. Τα μάτια είναι μάτια και φαίνονται. Εντύπωση μου έκανε το πόσο ασχολήθηκε μαζί μου πριν το χειρουργείο! Πόση κατανόηση και πόση ηρεμία! Με κερδίσατε από την πρώτη στιγμή!!”

Θεώνη, 43 ετών