Το νέο Thermage CPT™ αποτελεί ό,τι πιο εξελιγμένο και άνετο υπάρχει στον τομέα της μη επεμβατικής θεραπείας για τη σύσφιξη και διαμόρφωση του περιγράμματος σώματος και προσώπου, με RF ραδιοσυχνότητες, χωρίς ενέσεις και με ελάχιστο έως καθόλου χρόνο αποθεραπείας.

Το Thermage ιδρύθηκε το 1996 από τον πλαστικό χειρουργό Dr. Edward W. Knowlton. Η αρχική πατέντα χορηγήθηκε στην εταιρία το 1997. Σήμερα, το Thermage έχει περισσότερες από 35 πατέντες παγκοσμίως, ενώ άλλες 55 βρίσκονται σε διαδικασία έγκρισης.

Η είσοδος τουThermage στην αγορά σηματοδοτεί ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός στην τεχνολογία των ραδιοσυχνοτήτων. Η βελτιστοποίηση της τεχνολογίας του Thermage και η νέα, προηγμένη λειτουργία του δονούμενου χειριστηρίου του, προσφέρουν ακόμα πιο θεαματικά αποτελέσματα και μεγαλύτερη αίσθηση άνεσης στον ασθενή.

Πώς λειτουργεί

Το δέρμα αποτελείται από τρία διακριτά στρώματα: ένα ορατό, εξωτερικό στρώμα στην επιφάνεια, που ονομάζεται επιδερμίδα, ένα πλούσιο σε κολλαγόνο στρώμα, κάτω από την επιδερμίδα, που ονομάζεται χόριο και ένα βαθύτερο στρώμα, κάτω από το χόριο που ονομάζεται υποδόριος ιστός, γνωστός επίσης και ως στρώμα λίπους, το οποίο περιέχει ένα δίκτυο από ίνες κολλαγόνου που το διατρέχουν.

Όταν το κολλαγόνο, σε αυτά τα τρία στρώματα, αχίσει να καταστρέφεται λόγω της έκθεσης στον ήλιο, της κληρονομικότητας ή της φυσικής διαδικασίας γήρανσης, το πρόσωπό σας αρχίζει να ‘‘κρεμάει’’ και να δημιουργούνται ρυτίδες.

Φυσικά, θεραπείες οι οποίες δουλεύουν μόνο στην επιφάνεια, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να αναδομήσουν το κολλαγόνο στο μεσαίο και στο βαθύτερο στρώμα του δέρματός σας.

Το Thermage, είναι η μόνη μη επεμβατική θεραπεία που συσφίγγει και ανανεώνει το κολλαγόνο του δέρματός σας και στα τρία στρώματά του.

Πώς; Η μοναδική τεχνολογία πυκνωτικής σύζευξης ραδιοσυχνοτήτων του Thermage, θερμαίνει με ασφάλεια το χόριο και το πλέγμα του κολλαγόνου στον υποδόριο ιστό σας, προκαλώντας άμεση σύσφιξη, καθώς επίσης και βελτιωμένη υφή, αλλά και τόνο της επιδερμίδας σας. Επιπλέον, οι βελτιώσεις συνεχίζονται και γίνονται ακόμη περισσότερο αισθητές για ένα διάστημα από τέσσερις έως έξι μήνες μετά τη θεραπεία, χάρη στην ανάπτυξη νέου κολλαγόνου.

Οι θεραπείες Thermage εκτελούνται μόνο στα ιατρεία δερματολόγων, πλαστικών χειρουργών και αισθητικών ιατρών, που είναι πιστοποιημένοι από τη Thermage. Ένας από αυτούς έχω την τιμή να είμαι και εγώ.

Κατά κανόνα, η πλήρης θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί σε μία και μόνο συνεδρία που μπορεί να διαρκέσει από 20 λεπτά έως και δύο ώρες, ανάλογα και με την υπό θεραπεία περιοχή.

Δεν απαιτείται γενική αναισθησία, παρ’ όλα αυτά, μπορεί να σας δώσω ελαφρά παυσίπονα πριν τη θεραπεία, για να βεβαιωθώ ότι θα νιώθετε άνετα. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας θα νιώσετε μία σύντομη αίσθηση θερμότητας, κάθε φορά που το Thermage διοχετεύει ενέργεια στα κατώτερα στρώματα του δέρματός σας. Αυτό υποδεικνύει ότι το κολλαγόνο σας διεγείρεται και συσφίγγεται.

Μετά τη θεραπεία, το δέρμα σας μπορεί να είναι ελαφρώς ερυθρό για μία έως δύο ώρες. Όμως, οι περισσότεροι ασθενείς επιστρέφουν άμεσα στις καθημερινές τους ασχολίες, χωρίς να προηγηθεί αποθεραπεία ή ιδιαίτερη φροντίδα.

Αποτελέσματα

Οι θεραπείες με άλλες συσκευές ραδιοσυχνοτήτων δεν φτάνουν τόσο βαθιά, μέχρι το υποδόριο στρώμα και συνήθως απαιτούνται οχτώ περίπου συνεδρίες ώστε να δούμε ένα περιορισμένο αποτέλεσμα.

Αντίθετα, το Thermage χρειάζεται μόνο μία θεραπεία για ένα προφανές και με μεγάλη διάρκεια αποτέλεσμα. Οι γυναίκες των ηλικιών από 35-60 έχουν τα καλύτερα και πιο προβλέψιμα αποτελέσματα.

Αμέσως μετά τη θεραπεία με το Thermage, θα δείτε αλλά και θα αισθανθείτε την επιδερμίδα σας πιο λεία και σφικτή, καθώς επίσης θα παρατηρήσετε πως το ανανεωμένο περίγραμμα του προσώπου σας ενισχύει και τονίζει συνολικά όλο το σχήμα του προσώπου σας.

Προοδευτικά, μετά το πέρας της θεραπείας, το δέρμα σας θα συνεχίζει να βελτιώνεται ως αποτέλεσμα της αύξησης της παραγωγής του δικού σας κολλαγόνου. Επιπλέον, η βελτίωση της διαμόρφωσης του περιγράμματος θα συνεχίζεται, χάρη στην παρατεταμένη σύσφιξη. Τα αποτελέσματα αυτά, καθώς και η συνεχής βελτίωση, θα συνεχιστούν μέχρι και έξι μήνες μετά από τη θεραπεία.

Η θεραπεία του Thermage προσφέρει μακροχρόνια αποτελέσματα. Συνήθως διαρκούν 2-3 χρόνια, αν και κάποιοι ασθενείς έχουν αναφέρει βελτίωση ακόμα και μετά από πέντε χρόνια. Η διάρκεια εξαρτάται από την ηλικία, την κατάσταση του δέρματος και τον τρόπο ζωής. Μπορούμε να γυρνάμε τον χρόνο πίσω, αλλά δεν μπορούμε να τον σταματήσουμε…

Τι κάνει το Thermage μοναδικό;

Υπάρχουν διάφορες συσκευές ραδιοσυχνοτήτων στην αγορά, αλλά το Thermage είναι η μοναδική η οποία αποδεδειγμένα δημιουργεί βαθιά και ομοιογενή θέρμανση των βαθύτερων ιστών, περνώντας μέσα από την επιδερμίδα, το χόριο και φθάνοντας μέχρι και το υποδόριο στρώμα, με απόλυτη ασφάλεια. Έτσι επιδρά σε όλο το κολλαγόνο και όχι μόνο σε αυτό που συναντάμε στο χόριο.

Η μοναδικότητα των ραδιοσυχνοτήτων του Thermage οφείλεται σε ένα πολύ εξελιγμένο άκρο θεραπείας, το ThermaTip. Το ThermaTip περιέχει ένα πατενταρισμένο ηλεκτρόδιο πυκνωτικής σύζευξης, έτσι ώστε να αποδίδει ένα ελεγχόμενο ποσό ραδιοσυχνότητας. Αυτή η ελεγχόμενη απόδοση ραδιοσυχνοτήτων, δημιουργεί ένα ομοιόμορφο ηλεκτρικό πεδίο στο δέρμα και τους υποκείμενους ιστούς, το οποίο αλλάζει πολικότητα επτά εκατομμύρια φορές το δευτερόλεπτο, περίπου.

Επιπλέον, με μία πατενταρισμένη μέθοδο ψύξης εξ επαφής που εφαρμόζεται, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εφαρμογή των ραδιοσυχνοτήτων, η ενέργεια αποδίδεται έτσι ώστε το μεγαλύτερο μέρος της θερμότητας να δημιουργείται βαθιά, ενώ στο επιφανειακό στρώμα, η επιδερμίδα ψύχεται, ώστε να προστατευτεί από τυχόν παρενέργειες.

Οι θεραπείες με άλλες συσκευές ραδιοσυχνοτήτων δεν φτάνουν τόσο βαθιά, μέχρι το υποδόριο στρώμα και συνήθως απαιτούνται οχτώ περίπου συνεδρίες, ώστε να δούμε ένα περιορισμένο αποτέλεσμα. Αντίθετα, το Thermage χρειάζεται μόνο μία θεραπεία για ένα προφανές και με μεγάλη διάρκεια αποτέλεσμα.

Πού μπορεί να εφαρμοστεί η θεραπεία του Thermage;

Σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος η οποία παρουσιάζει χαλάρωση. Πέραν του προσώπου και της κοιλιάς, το Thermage μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε σημείο του σώματος που απαιτεί σύσφιξη: λαιμό, μηρούς, χέρια, πάνω από τα γόνατα, μπράτσα, χείλη, κ.λπ. Σε αντίθεση με τα laser, η θεραπεία προσώπου Thermage εφαρμόζεται σε κάθε τύπο δέρματος, ανεξάρτητα από το χρώμα του.

Τι είδους αποτελέσματα μπορούμε να περιμένουμε;

Το δέρμα θα δείχνει πιο λείο, με μικρότερους πόρους, πιο νεανικό, καθώς το υποδόριο κολλαγόνο θα παρέχει καλύτερη υποστήριξη. Τα αποτελέσματα ποικίλλουν, ανάλογα με την ηλικία και την κατάσταση του δέρματος.

Πόσο σύντομα φαίνονται τα αποτελέσματα;

Τα πρώτα αποτελέσματα είναι άμεσα και φυσικά. Αρχικά, μπορεί μόνο εσείς να παρατηρείτε τις αλλαγές. Οι φίλοι και η οικογένειά σας πιθανόν να παρατηρήσουν ότι δείχνετε πιο ξεκούραστοι ή να σας ρωτήσουν εάν χάσατε κιλά. Καθώς το δέρμα σας βελτιώνεται σταδιακά, μέρα με τη μέρα μετά τη θεραπεία, μετρήσιμες πλέον βελτιώσεις σύσφιξης και επαναδιαμόρφωσης του περιγράμματος γίνονται ορατές μεταξύ μίας περιόδου δύο με έξι μηνών, μετά από μία και μοναδική θεραπεία

Τα αποτελέσματα είναι ήπια και φυσικά χωρίς το ρίσκο και τον χρόνο αποχής από τις καθημερινές σας ασχολίες, κάτι σύνηθες μετά από μια πλαστική επέμβαση.

Μπορώ να κάνω μια θεραπεία ‘’Face by Thermage’’ αντί ενός lifting προσώπου;

Παρόλο που με το “Face by Thermage” θα επιτύχουμε μία σύσφιξη του δέρματος, δεν μπορούμε συνήθως να έχουμε τα δραματικά αποτελέσματα ενός lifting προσώπου. Εάν επιθυμείτε ένα φυσικό αποτέλεσμα, χωρίς χειρουργείο, τότε πιθανότατα το “Face by Thermage” είναι η κατάλληλη θεραπεία για εσάς.

Μπορώ να κάνω θεραπεία Thermage εάν κάνω ήδη άλλες θεραπείες;

Όλες οι θεραπείες Thermage είναι συμβατές με την πλειοψηφία των υπόλοιπων αισθητικών θεραπειών, όπως τα filler μαλακών ιστών, θεραπείες laser, botox, κ.λπ. Για την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων, θα πρέπει να με ενημερώσετε για τις θεραπείες που κάνετε ή κάνατε στο παρελθόν, καθώς επίσης και για τις προσδοκίες σας.

Dr. Savas Konstantoglou