Μεσοθεραπεία

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία είναι μια καινοτόμος μη επεμβατική θεραπεία γνωστή ως η απόλυτη λύση για την ανάπλαση του προσώπου, την επαναφορά της λάμψης του χωρίς λεπτές γραμμές και ρυτίδες.  Ιδιαίτερα δημοφιλής στο εξωτερικό και η αγαπημένη θεραπεία των επωνύμων (θα την συναντήσετε και ως Vampire’s Facelift), διότι χωρίς να απαιτεί νυστέρι, έχει καταπληκτικά αποτελέσματα για το πρόσωπο, τον λαιμό, το ντεκολτέ και τα χέρια.

Θεωρείται βιοσυµβατή θεραπεία, δεδομένου ότι αξιοποιεί αυτόλογα συστατικά του πλάσματος & αυξητικούς παράγοντες των αιμοπεταλίων από το αίμα του ασθενούς, που διεγείρουν τους φυσικούς μηχανισμούς ανάπλασης. Το πρωτόκολλο ανάπλασης και αντιγήρανσης της αυτόλογης μεσοθεραπείας PRP (Platelet Rich Plasma) χρησιμοποιεί ουσιαστικά τις αναπλαστικές και επανορθωτικές ιδιότητες των αυξητικών παραγόντων των δικών μας αιμοπεταλίων με απομόνωση του πλάσματος. Η θεραπεία ενισχύει την επούλωση και σύσφιξη της επιδερμίδας, την παραγωγή  νέου κολλαγόνου και ελαστίνης και απαλύνει φυσικά τις λεπτές ρυτίδες, τις ουλές από ακμή και χαρίζει νεανικό πρόσωπο, ελαστική επιδερμίδα, λάμψη και σφριγηλότητα.

Η θεραπέια ξεκινά με μια  απλή αιμοληψία και κατόπιν αυτή η μικρή ποσότητα αίματος φυγοκεντρείται και διαχωρίζεται σε ερυθρά αιμοσφαίρια, πλάσμα, αιμοπετάλια και λευκά αιμοσφαίρια. Το πλάσμα είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια, τα οποία μέσω μιας διαδικασίας ενεργοποίησής τους απελευθερώνουν πληθώρα αυξητικών παραγόντων που προκαλούν, αφού εγχυθούν στην επιφανειακή στιβάδα του δέρματος, την ανάπλασή.

Συνολικά η θεραπεία διαρκεί περίπου 40 λεπτά και χάρη στην αυτόλογη δράση της τα αποτελέσματά της είναι εμφανή και παρουσιάζονται και στο πέρας του εξαμήνου.

Τα αποτελέσματα της αυτόλογης μεσοθεραπείας είναι:

–  Εξομάλυνση  λεπτών ρυτίδων

–  Σύσφιξη του οβάλ του προσώπου

–  Λείανση των  ουλών ακμής

–  Δραστική, βαθιά ενυδάτωση

–  Αντιμετώπιση δερματικής χαλάρωσης

–  Αναπαραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης

–  Αντιμετώπιση  δυσχρωμιών, κηλίδων και διεσταλμένων πόρων

–  Προσδίδει ελαστικότητα στο δέρμα

–  Μειώνει αισθητά την υπερμελάγχρωση