Νήματα

Ο Δρ Κωνσταντόγλου έχει εκπαιδευτεί 3 φορές στα International Courses της Silhoutte Lift στην Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Silhouette Lift & Silhouette Soft καθώς και λεπτά απορροφήσιμα νήματα PDO είναι οι μέθοδοι που πραγματοποιεί για το αναίμακτο lifting στο ιατρείο.

Με λεπτά απορροφήσιμα νήματα με μια μικρή βελόνα και εύκαμπτους κώνους διπλής κατεύθυνσης, πραγματοποιείται η ανύψωση των ιστών, μόνο με τοπική αναισθησία σε μία ώρα στο ιατρείο. Έτσι, αποκαθιστάται η πτώση του δέρματος του προσώπου, λαιμού, το διπλοσάγονο, οι παρειές και ανόρθωση φρυδιού (brow lift).

Η καινοτομία έγκειται στην ιδέα ότι με ένα εσωτερικό ράμμα μπορούμε να ανορθώσουμε ένα κομμάτι του δέρματος και να το στερεώσουμε στη νέα του θέση. Ουσιαστικά για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται ειδικά νήματα που χάρη στα μικροσκοπικά εξογκώματά τους ανορθώνουν το δέρμα προς τα πάνω.

Εισάγονται μέσα από μικροσκοπικές διόδους χωρίς καν να χρειαστεί τομή. Μερικές φορές χρειάζονται περισσότερες από μία εισόδους σε ένα σημείο προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το λίφτινγκ ολοκληρώνεται και η ανόρθωση έχει επιτευχθεί ενώ έχει διασφαλιστεί η νέα θέση του δέρματος. Στη διάρκεια των επόμενων ημερών, το δέρμα περιβάλλει τα νήματα με κολλαγόνο και έτσι ενισχύει τη δράση τους και κάνει ακόμη πιο σταθερό το αποτέλεσμα. Το πρόσωπο θα πάρει την τελική του μορφή μετά από 1 εβδομάδα αλλά θα συνεχίσει να βελτιώνεται. Το πολυγαλακτικό οξύ, από το οποίο αποτελούνται τα νήματα, διεγείρει την παραγωγή του κολλαγόνου, έτσι το πρόσωπο δείχνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ανανεωμένο. Σε κάθε περίπτωση, με την πάροδο των χρόνων το πρόσωπό σας θα βρίσκεται σε βέλτιστη κατάσταση σε σύγκριση με το να μην είχατε προβεί σε αυτή την θεραπεία.