Υαλουρονικό Οξύ

Τόσα σημάδια δείχνουν τον χρόνο που περνά. Σημάδια δερματικής χαλάρωσης, βαθιές πτυχώσεις ,πιο έντονες ρυτίδες..

Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί το πιο δημοφιλές είδος μη επεμβατικής αισθητικής ιατρικής που χρησιμοποιείται για να προσθέσει όγκο, να αλλάξει το περίγραμμα του προσώπου, και να γεμίσει τις ρυτίδες. Συνήθεις περιοχές για την έγχυση υαλουρονικού οξέως είναι στο πρόσωπο γενικά, ο λαιμός, τα χέρια, τα χείλη, τα μάτια, οι ρινοπαρειακές αύλακες, η μύτη, με αποτέλεσμα μια πληρέστερη, πιο ομαλή και πιο νεανική εμφάνιση. Ο Πλαστικός Χειρουργός Σάββας Κωνσταντόγλου χρησιμοποιεί κατά αποκλειστικότητα υαλουρονικό οξύ Restylane με έγκριση από το FDA επειδή επιφέρουν άμεσα αποτελέσματα, με κανέναν απολύτως κίνδυνο και με μηδαμινό χρόνο αποκατάστασης λόγω της εργονομικής σχεδίασης που προσφέρει η Restylane για την διαδικασία της έγχυσης.

Πότε χρειάζεστε υαλουρονικό οξύ;

  • Αν έχετε βαθιές γραμμές γύρω από τα μάτια, τα φρύδια ή περιστοματικά.
  • Αν θα θέλατε να αλλάξετε το περίγραμμα του σαγονιού, τα χείλη σας ή αισθητικά τη μύτη σας.
  • Αν σας ενδιαφέρει οι μη επεμβατικές θεραπείες.
  • Εάν έχετε ουλές και κοιλότητες στο δέρμα που προκύπτουν από ακμή, τραυματισμό ή συγγενείς ατέλειες.

Ο Δρ Κωνσταντόγλου σημειώνει πως το υαλουρονικό οξύ είναι μια γρήγορη, ασφαλής διαδικασία επανάκτησης και διατήρησης της νεότητας, τα αποτελέσματα είναι άμεσα και μπορούν να ανταποκριθούν σε κάθε αισθητική ανάγκη.

Ένα μειονέκτημα αποτελεί η μη μονιμότητα του αποτελέσματος, ενώ η διαδικασία εφαρμογής του Restylane απαιτεί πείρα και εξειδίκευση.

Πώς πραγματοποιείται η διαδικασία;

Το υαλουρονικό οξύ χορηγείται με σύριγγα σε διάφορες περιοχές στο πρόσωπο και συγκεκριμένα γύρω από τα μάτια, κατά μήκος της γνάθου, γύρω από τα χείλη και το μέτωπο. Ο αριθμός, η θέση και το βάθος των ενέσεων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο υαλουρονικού οξέως που χρησιμοποιείται για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εναλλακτικά η έγχυση μπορεί να γίνει με Microcannulas, μια νέα ατραυματική μέθοδο που δίνει την δυνατότητα στον ιατρό να σμιλεύσει το πρόσωπο χωρίς βελόνες και «τσιμπηματάκια». Είναι ουσιαστικά δύο εξειδικευμένοι τύποι εύκαμπτων μικροκανουλών σχεδιασμένες για όπου χρειάζεται μεγαλύτερη ακρίβεια και κυρίως για την περιοχή γύρω από τα μάτια. Με την μικροκάνουλα η εφαρμογή του υαλουρονικού οξέως γίνεται ατραυματικά, όπως προαναφέρθηκε, σε ολόκληρο το πρόσωπο και τα χείλη λόγω της ελαστικότητας και της αμβλείας άκρης της σε σχέση με τις βελόνες.

Το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο ομοιόμορφο. Ένα ακόμα πλεονέκτημα της έγχυσης υαλουρονικού οξέως με μικροκάννουλα είναι ότι μπορούμε να απλώσουμε ένα λεπτό στρώμα υαλουρονικού ώστε το δέρμα να αποκτήσει την χαμένη του ελαστικότητα και ενυδάτωση, δηλαδή να κάνουμε ένα είδος βαθειάς μεσοθεραπείας, πάντα χωρίς βελόνες. Απορεί να γίνει σε οποιαδήποτε περιοχή, ακόμη και σε περιοχές με πολλά αγγεία (όπως μάτια, μέτωπο, κροταφική περιοχή, χείλη), που διαφορετικά θα αποφεύγαμε λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας για δημιουργία οιδημάτων.