Ultrashape

Η πρώτη αναίμακτη και απολύτως ασφαλής μέθοδος για τέλειο περίγραμμα σώματος είναι γεγονός και ακούει στο όνομα UltraShape. Το Ultrashape είναι μία πρωτοποριακή, μη επεμβατική θεραπεία που απαλλάσσει διακριτικά το σώμα από το ανεπιθύμητο λίπος και συμβάλλει καθοριστικά στο αδυνάτισμα του ενδιαφερόμενου. Αποτελεί την πρώτη ασφαλή, μη χειρουργική θεραπεία διόρθωσης του περιγράμματος του σώματος, ανώδυνα και αναίμακτα.

Πώς λειτουργεί:

Η θεραπεία Ultrashape είναι σχεδιασμένη για την καταπολέμηση του συσσωρευμένου τοπικού πάχους σε άνδρες και γυναίκες. Το σύστημα contour που σχεδιάστηκε από την εταιρεία Ultrashape διασπά τα λιποκύτταρα με τη βοήθεια εστιασμένης, μη επεμβατικής ενέργειας υπερήχων. Αυτή η ενέργεια εκπέμπεται στα λιποκύτταρα μιας συγκεκριμένης περιοχής του σώματος (πχ κοιλιά, πλευρά) και τα διασπά επιλεκτικά, χωρίς να τραυματίζει τους περιβάλλοντες ιστούς. Δεν απαιτείται αναισθησία, ενώ πρόκειται για πλήρως ανώδυνη διαδικασία. Το UltraShape έχει πρωτοποριακή τεχνολογία ανίχνευσης της περιοχής που γίνεται η εφαρμογή. Υπάρχει τρισδιάστατος οδηγός που φαίνεται στην οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο οποίος εξασφαλίζει την ομοιόμορφη παροχή ενέργειας στη μαρκαρισμένη περιοχή που θέλουμε να γίνει η λιποδιάλυση. Οπότε έχουμε ομαλά και ομοιόμορφα αποτελέσματα. Η λιποδιάλυση αυτή, που διεξάγεται στο ιατρείο του Δρ. Σάββα Κωνσταντόγλου, μπορεί να διαρκέσει από μία έως μιάμιση ώρα και δεν απαιτείται καθόλου χρόνος ανάρρωσης. Ο ενδιαφερόμενος επιστρέφει αμέσως στις δραστηριότητές του, χωρίς να χρειάζεται κορσέ.

Το σύστημα Ultrashape contour 1 διασπά τις μεμβράνες των λιποκυττάρων, διαχέοντας το περιεχόμενό τους (που αποτελείται από τριγλυκερίδια) μέσα στα μεσοκυττάρια διαστήματα, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρονται στο συκώτι. Το συκώτι δεν κάνει διάκριση μεταξύ του λίπους που προέρχεται από τη θεραπεία Ultrashape και του λίπους που προέρχεται από τις καταναλισκόμενες τροφές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υποβάλλονται αμφότερα σε επεξεργασία με τους φυσικούς μηχανισμούς του σώματος!

Τα αποτελέσματα:

Με μία μόνο θεραπεία Ultrashape θα παρατηρήσετε την αλλαγή σε διάστημα ενός μηνός. Μια μέση μείωση της τάξης των δύο (2) εκατοστών στην περιφέρεια του σώματός σας αναμένεται σε κάθε συνεδρία. Συνήθως συστήνονται 3-4 θεραπείες για ολοκληρωμένο αποτέλεσμα σε κάθε περιοχή, ενώ δε θα χρειαστεί να ασχοληθείτε με αναμνηστικές συνεδρίες για τη συντήρηση του αποτελέσματος, καθώς τα αποτελέσματα είναι μόνιμα, ομαλά και ομοιόμορφα.

Η λιποδιάλυση με Ultrashape είναι η λύση για αδυνάτισμα, η οποία προσαρμόζεται απόλυτα στο καθημερινό απαιτητικό σας πρόγραμμα και σας επιτρέπει, παράλληλα, να επιστρέψετε αμέσως στις καθημερινές δραστηριότητες.

Lifting με απορροφήσιμα νήματα

Ο χρόνος γυρίζει πίσω χάρη σε νέες μεθόδους που υπόσχονται ένα γρήγορο, ανώδυνο και κυρίως φυσικό αποτέλεσμα.

Η τεχνική που ξεκίνησε το 2002 από την Ανατολική Ευρώπη τώρα έχει φτάσει μέχρι το Χόλυγουντ. Η διαφορά είναι ότι τότε τα νήματα ήταν φτιαγμένα από ένα είδος πλαστικού, ενώ τώρα κατασκευάζονται από πολυγαλακτικό οξύ, ένα πλήρως απορροφήσιμο υλικό, γεγονός που εγγυάται ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Με την τεχνική Silhouette Soft με τη βοήθεια νημάτων τα οποία έχουν μικρούς κώνους κατά μήκος, ο πλαστικός χειρουργός επιτυγχάνει την ανόρθωση. Περνάει τις κλωστές κάτω από το δέρμα και τις στερεώνει στους παρακείμενους ιστούς Η τεχνική είναι κατάλληλη για ανόρθωση στα φρύδια, τις παρειές, το διπλοσάγωνο και τον λαιμό. Μάλιστα, μπορεί να εφαρμοστεί τοπικά, εκεί όπου υπάρχει χαλάρωση, χωρίς να χρειάζεται διόρθωση στο υπόλοιπο πρόσωπο.

Η καινοτομία έγκειται στην ιδέα ότι με ένα εσωτερικό ράμμα μπορούμε να ανορθώσουμε ένα κομμάτι του δέρματος και να το στερεώσουμε στη νέα του θέση. Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιούμε ειδικά νήματα που χάρη στα μικροσκοπικά εξογκώματά τους τραβούν το δέρμα ουσιαστικά προς τα πάνω. Εισάγονται μέσα από μικροσκοπικές τρυπούλες χωρίς καν να χρειαστεί τομή. Μερικές φορές χρειάζονται περισσότερες από μία «ραφές» σε ένα σημείο προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το λίφτινγκ ολοκληρώνεται με τις κολλητικές ταινίες, οι οποίες προστατεύουν την ανόρθωση και διασφαλίζουν την καινούργια θέση του δέρματος. Στη διάρκεια των επόμενων ημερών, το δέρμα περιβάλλει τα νήματα με κολλαγόνο και έτσι ενισχύει τη δράση τους και κάνει ακόμη πιο σταθερό το αποτέλεσμα. Το πρόσωπο θα πάρει την τελική του μορφή μετά από 1 εβδομάδα. Και θα συνεχίσει να βελτιώνεται. Το πολυγαλακτικό οξύ, από το οποίο αποτελούνται τα νήματα, διεγείρει την παραγωγή του κολλαγόνου έτσι το πρόσωπο δείχνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ανανεωμένο. Η διόρθωση διαρκεί 2 χρόνια, στη συνέχεια όμως μπορεί να επαναληφθεί.

Με την τεχνική PDO μπορούμε να επιτύχουμε λίφτινγκ προσώπου αλλά και σώματος, όπως ανόρθωση γλουτών, ανόρθωση μηρών, εξάλειψη της χαλάρωσης στο γόνατο.

Τα PDO (πολυδιοξανόνη) νήματα είναι νήματα χωρίς κωνικό άκρο και ήδη χρησιμοποιούνται Ειναι στην καρδιοαγγειοχειρουργική και είναι πολύ ασφαλή.

Η διαδικασία είναι κατάλληλη όταν πια η γήρανση προκαλεί λέπτυνση του ιστού της επιδερμίδας, γιατί το κολλαγόνο και η ελαστίνη δεν παράγονται, με αποτέλεσμα θαμπό και χαλαρό δέρμα, βαθιές πτυχώσεις και ρυτίδες. Τα PDO νήματα αντιστρέφουν αυτές τις επιδράσεις.

Αν ο ασθενής δεν επιθυμεί χειρουργικό λίφτινγκ αλλά μη επεμβατικό αποτελεί μια αποτελεσματική εναλλακτική λύση, ανάλογα πάντα με το βαθμό της χαλάρωσης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αντικαθιστά το κλασσικό facelift.

Τα νήματα τοποθετούνται υποδερμικά, σχηματίζοντας ένα υποστηρικτικό πλέγμα και προκαλούν την παραγωγή κολλαγόνου. Το δέρμα γίνεται πιο ελαστικό, σφριγηλό και ενυδατωμένο και τα πρώτα αποτελέσματα της νεανικότερης κατάστασης φαίνονται αμέσως μετά την θεραπεία.

Η διαδικασία διαρκεί περίπου 60 λεπτά, χωρίς τομές, ουλές ή σημάδια!

Μεσοθεραπεία σώματος

Μηροί, γλουτοί, εσωτερικό βραχιόνων, στομάχι, κοιλιά, γάμπες είναι μερικά από τα συνήθη σημεία όπου εντοπίζεται η κυτταρίτιδα.

Η κυτταρίτιδα που στατιστικά αποτελεί αισθητικό πρόβλημα στο περίπου 90% του γυναικείου ως επί των πλείστων πληθυσμού έχει τέσσερα στάδια:
1ο στάδιο: η κυτταρίτιδα δεν είναι ορατή το δέρμα είναι λείο και σε περίπτωση που πιεστούν κάποια σημεία δεν διαφαίνεται κυτταρίτιδα.
2ο στάδιο: Το δέρμα εξακολουθεί να είναι λείο αλλά σε τεστ «τσιμπήματος» εμφανίζονται «λακκούνες».
3ο στάδιο: Το δέρμα εξακολουθεί να είναι λείο αλά πια είναι ορατλη μια όψη φλοιού πορτοκαλιού.
4ο στάδιο: Η κυτταρίτιδα είναι πια εμφανής χωρίς πίεση σε κάθε στάση.

Η ιατρική λύση για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας είναι η μεσοθεραπεία σώματος.

Η μεσοθεραπεία σώματος είναι μια μη επεμβατική ενέσιμη μέθοδος που βελτιώνει την μικροκυκλοφορία στον υποδόριο ιστό βοηθώντας στην εξουδετέρωση των πεπαχυσμένων λιποκυττάρψν που έχουν εγκατασταθεί κάτω από το δέρμα.

Ουσίες όπως η καφεΐνη, η αμινοφυλλίνη, η διμεθυλαμινοαιθανόλη κατά την έγχυσή τους αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος και ουσίες όπως η φωσφατιδυλοχολίνη και η L-καρνιτίνη προκαλούν την επιθυμητή λιπόλυση.

Η μεσοθεραπεία στοχεύει ακριβώς εκεί που υπάρχει το πρόβλημα της κυτταρίτιδας με την χρήση λεπτής εξειδικευμένης βελόνας για την εισχώρηση του διαλύματος.

Η εφαρμογή διαρκεί περίπου 20 λεπτά ενώ η ελαφρά ερυθρότητα που προκαλείται αποχωρεί σταδιακά αμέσως μετά την θεραπεία. Το σωστό πλάνο θεραπείας επιττάσει μεσοθεραπεία κάθε δύο εβδομάδες ενώ συνήθως απαιτούνται 4 με 6 συνεδρίες, πάντα αναλογικά με το πρόβλημα που θα εξετάσει ο γιατρός.

Στις περιπτώσεις του σταδίου 3 και 4 κυτταρίτιδας προτείνεται συνδυαστική θεραπεία με lipomassage LPG.