Ανόρθωση στήθους

Η αισθητική επέμβαση της Ανόρθωσης Στήθους, είναι επίσης γνωστή ως μαστοπηξία.

Αναδημιουργείται ένα νεανικό σχήμα, ένα ανορθωμένο όμορφο στήθος. Κάθε χρόνο, χιλιάδες γυναίκες ανά τον κόσμο υποβάλλονται στην επιτυχημένη αυτή χειρουργική επέμβαση του της ανόρθωσης μαστών, και είναι πολύ ευχαριστημένες με τα αποτελέσματα.

Πότε πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προβείτε σε Ανόρθωση Στήθους;

  • Η εγκυμοσύνη, ο θηλασμός, η βαρύτητα, η απώλεια ή αύξηση βάρους, η γήρανση, η κληρονομικότητα είναι οι αιτίες του χαλαρωμένου σχήματος των μαστών σας.
  • Εάν ο Δρ Κωνσταντόγλου κρίνει πως μόνο με τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης είναι απίθανο να επιτευχθεί η ανόρθωση που επιθυμείτε
  • Αν ο ιστός που περιβάλλει τη θηλή ή την θηλαία άλω έχει υποστεί αλλοίωση ή αν έχει μεγαλώσει.

Κατά την διάρκεια της κλινικής εξέτασης από τον Πλαστικό χειρουργό θα συζητήσει μαζί σας με ειλικρίνεια όλα τα πλεονεκτήματα και όλα τα πιθανά μειονεκτήματα. Θα σας τονίσει πως με την επέμβαση της ανόρθωσης στήθους θα βελτιωθεί το σχήμα του μαστού, η προβολή και η συμμετρία τους. Το στήθος σας θα αποκτήσει μια πιο νεανική εμφάνιση και θα αισθάνεστε σίγουρα αυτοπεποίθηση. Θα σας γνωστοποιήσει πως με την πάροδο του χρόνου λόγω της βαρύτητας και της γήρανσης σίγουρα το αποτέλεσμα αργά θα φθίνει.

Αναφορικά με τα σημάδια από τις τομές (σχήμα «άγκυρας»)μπορούν να βελτιωθούν με φύλλα σιλικόνης και με Fraxel restore στο ιατρείο, αλλά σαφώς δεν είναι εμφανή με έναν στηθόδεσμο ή ένα μαγιό. Μια κύηση στο μέλλον, μετά την επέμβαση, μπορεί επίσης να αλλοιώσει τα πρότερα άρτια χειρουργικά αποτελέσματα.

Είμαι ιδανική υποψήφια για ανόρθωση στήθους;

Εάν έχετε γίνει όλο και πιο δυσαρεστημένες με τη χαλάρωση του στήθους σας, μπορείτε να αναρωτηθείτε τι μπορεί να προσφέρει σε εσάς η χειρουργική επέμβαση της ανόρθωσης στήθους. Μην εκπλαγείτε εάν ο ο Δρ Κωνσταντόγλου προτείνει να την συνδυάσετε με αυξητική στήθους με ενθέματα σιλικόνης ή με μείωση στήθους, ως συμπληρωματικές επεμβάσεις που είναι αναγκαίες προς την επίτευξη του στόχου.

Οι παρακάτω είναι μερικοί συνήθεις λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε ανόρθωση στήθους:

  • Πτώση στους μαστούς και δυσαναλογία μεγέθους..
  • Απώλεια όγκου, μη σταθεροί μαστοί..
  • Θηλές που κατευθύνονται προς τα κάτω.
  • Στήθος μεγάλο και βαρύ.
  • Αν έχετε ολοκληρώσει την τεκνοποίηση και τον θηλασμό. Αν σκοπεύετε να αποκτήσετε και άλλα παιδιά, καλύτερα να το αναβάλετε

Αν έχετε καλή υγεία, θετική στάση και ρεαλιστικές προσδοκίες, είστε πιθανά μια ιδανική υποψήφια για την επέμβαση της ανόρθωσης στήθους.

Πώς γίνεται η ανόρθωση στήθους;

Η ανόρθωση στήθους πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία ή τοπική αναισθησία και μέθη σε οργανωμένο χειρουργείο. Οι διαθέσιμες τεχνικές της επέμβασης θα καθορίζουν και την θέση των τομών. Ο πλαστικός χειρουργός Σάββας Κωνσταντόγλου θα επιλέξει μια τεχνική με βάση το μέγεθος του στήθους σας και το σχήμα, το μέγεθος και τη θέση της θηλαίας άλω, το βαθμό χαλάρωσης των μαστών σας, την ποιότητα του δέρματος και την ελαστικότητά του και την υπάρχουσα περίσσεια δέρματος.

Ο γιατρός θα απομακρύνει χειρουργικά την περίσσεια του δέρματος του μαστού και θα μεταφέρει τη θηλή και την θηλαία άλω σε υψηλότερη θέση. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο γιατρός παρεμβαίνει στο σχήμα της περιθηλαίας άλω καθιστώντας τη μικρότερη σε μέγεθος αλλά και αρμονική.

Η παραδοσιακή μέθοδος απαιτεί τρεις τομές, το λεγόμενο «ανάποδο Τ» ή «σχήμα άγκυρας».

Σε μερικές ασθενείς, μπορεί να είναι δυνατό να αποφευχθεί η οριζόντια τομή κάτω από το μαστό, καθώς και η κατακόρυφη τομή που εκτείνεται από το κάτω μέρος της θηλή προς την πτυχή του μαστού. Αν είστε κατάλληλος για μια τροποποιημένη τεχνική, με αποφυγή του «ανάποδου Τ» και μόνο με περιθηλαία τομή ή επιτρέπεται στην μορφολογία σας ανόρθωση με απλή τοποθέτηση ενθέματος, ο πλαστικός χειρουργός σας θα το συζητήσει μαζί σας στο ραντεβού σας.

Για ένα μήνα μετά την επέμβαση, η ασθενής θα πρέπει να φορά ειδικό στηθόδεσμο και να αποφεύγει την άσκηση. Η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητές της, μετά από περίπου 10 ημέρες.

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ

“Ο κος Σάββας με έκανε να αισθανθώ μετά τις εγκυμοσύνες μου, ξανά Γυναίκα. Ευχαριστώ αγαπημένε μου γιατρέ….”

Βέφα, 49 ετών

“Σάββα, ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα αυτά που μου προσέφερες. Σε θεωρώ πλέον φίλο μου.”

Μάχη, 35 ετών