Αυξητική στήθους

H επέμβαση της αυξητικής στήθους γνωστή και ως Πλαστική στήθους δημιουργεί ή επαναφέρει το μέγεθος του μαστού με την χρήση ενθεμάτων σιλικόνης. Είναι μία από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις Πλαστικής Χειρουργικής, έχοντας μια μακρά και επιτυχημένη πορεία στην ικανοποίηση των γυναικών που επιθυμούν να ενισχύσουν, να ανακτήσουν ή να αποκαταστήσουν την ισορροπία στα χαρακτηριστικά του σώματός τους.

Πότε πρέπει να επιλέξετε την αυξητική στήθους;

 • Αν θέλετε καλύτερες αναλογίες ή πιο ελκυστικό σχήμα στον μαστό.
 • Αν επιθυμείτε να σας κολακεύουν τα ρούχα σας.
 • Αν μετά την εγκυμοσύνη, μετά από απώλεια βάρους ή λόγω της διαδικασίας της γήρανσης έχει επηρεαστεί το μέγεθος και το σχήμα των μαστών σας.
 • Για να αποκατασταθεί η συμμετρία σε περίπτωση ανισομαστίας, όταν δηλαδή είναι έντονη η διαφορά μεγέθους του ενός στήθους από το άλλο.

Είμαι ιδανική υποψήφια για την επέμβαση της αυξητικής στήθους;

Τα παρακάτω είναι μερικοί συνήθεις λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να εξετάσει το ενδεχόμενο της αύξησης των μαστών:

 • Πιστεύετε στήθος σας είναι πολύ μικρό για το σώμα σας.
 • Αισθάνεστε ιδιαίτερα αμήχανα φορώντας ένα μαγιό ή κάποιο εφαρμοστό ρούχο ή με βαθύ ντεκολτέ..
 • Το στήθος σας έχει γίνει μικρότερο ή έχει πτωτική τάση ή απώλεια όγκου από την στιγμή που αποκτήσατε παιδιά ή λόγω απώλειας βάρους.
 • Παρατηρείτε ανισομαστία δηλαδή ένα από τα στήθη σας είναι αισθητά μικρότερο από το άλλο.

Αν έχετε καλή υγεία, θετική στάση και ρεαλιστικές προσδοκίες, είστε πιθανά μια ιδανική υποψήφια για την επέμβαση της πλαστικής στήθους.

Πώς γίνεται η Αυξητική στήθους;

Στην αυξητική στήθους ο Δρ Κωνσταντόγλου με την χρήση προθέσεων σιλικόνης σε στρογγυλό ή ανατομικό σχήμα (σχήμα σταγόνας) δημιουργεί μία τσέπη όπου τοποθετεί τα ενθέματα. Η προσπέλαση μπορεί αν γίνει από την περιθηλαία άλω, από την μασχαλιαία πτυχή και το πιο σύνηθες, από την υπομάστια πτυχή.

Επιστρέφοντας στην πλαστική στήθους με ενθέματα σιλικόνης, η ανατομία σας και οι συστάσεις του Δρ Κωνσταντόγλου θα καθορίσουν που θα τοποθετηθούν. Όπως προαναφέρθηκε τα ενθέματα τοποθετούνται στην δημιουργηθείσα τσέπη κάτω από τον θωρακικό μυ είτε κάτω από τον μυ ή κάτω από τον μαζικό αδένα. Καλό είναι να γνωρίζετε πως η τοποθέτηση του εμφυτεύματος κάτω από το θωρακικό μυ παρεμβαίνει λιγότερο στις μαστογραφίες και στον θηλασμό. Ο Δρ Κωσταντόγλου θα συζητήσει μαζί σας στην πρώτη επίσκεψη χωρίς πίεση χρόνου αναλυτικά για την κάθε περίπτωση για :

 • το μέγεθος
 • εάν θα χρησιμοποιηθούν στρογγυλές ή ανατομικές προθέσεις σιλικόνης
 • εάν θα τοποθετηθούν πάνω ή κάτω από το θωρακικό μυ
 • το σημείο όπου θα γίνει η τομή

Επίσης θα συζητήσετε για τις συνήθεις επιπλοκές, που πρακτικά σπάνια συμβαίνουν. Μπορεί αν είναι αιμάτωμα, φλεγμονή ή σύσπαση της κάψας. Η κάψα ουσιαστικά δημιουργείται πάντα γύρω από τα ενθέματα και σε ένα πολύ μικρό ποσοστό μπορεί να γίνει σύσπαση της κάψας με αποτέλεσμα της σκλήρυνση της πρόθεσης χωρίς αυτό να έχει επιπτώσεις στην υγεία.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως τα ενθέματα που χρησιμοποιεί ο γιατρός είναι εγκεκριμένα από το FDA, τα γνωστά Brands παγκοσμίως της Mentor & της Allergan, που καθιστούν την διαδικασία ασφαλή λόγω της ποιότητας και των ελέγχων αλλά και λόγω των χειρουργικών τεχνικών του γιατρού.

Σχετικά με την τομή, ο Δρ Κωνσταντόγλου θα σας χορηγήσει φύλλα σιλικόνης και θα σας συστήσει ενδεχομένως Fraxel Restore Laser στο ιατρείο του, στα πλαίσια της αριστείας στην συγκεκριμένη επέμβαση.

Μύθοι για την Αυξητική Στήθους

 • Ψεύτικα στην όψη και την αφή Αντίθετα, οι νέες προθέσεις είναι πολύ φυσικές και στην αφή και στην όψη.
 • Δεν θα μπορώ να θηλάσω. Όχι, έχει αποδειχτεί ιατρικά ότι τα ενθέματα σιλικόνης δεν έχουν επιπτώσεις στην υγεία και το θηλασμό.
 • Θα πρέπει να αντικαθίστανται τακτικά. Τα νέα ενθέματα είναι εφόρου ζωής αν και βέβαια υπάρχουν & προειδοποιήσεις ενδείξεις αλλαγής σε περίπτωση πχ κάψας.
 • Τα ενθέματα είναι επικίνδυνα & προκαλούν καρκίνο. Όχι, αν αναλογιστεί κανείς ως ακράδαντο επιχείρημα πως κατά την αποκατάσταση μαστού από μαστεκτομή πάλι χρησιμοποιείται ένθεμα σιλικόνης.
 • Μπορεί να «ξεφουσκώσουν» στο αεροπλάνο. Αυτό αποτελεί εξ ολοκλήρου έναν μύθο.

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ

“Τον κο Κωνσταντόγλου τον επισκέφθηκα για μια γνώμη αφού στην πλαστική στήθους που είχα κάνει στο παρελθόν είχε δημιουργηθεί κάψα & πια ήταν πολύ αντιαισθητικό. Με κέρδισε σαν άνθρωπος και κέρδισα που αποφάσισα μαζί του να αλλάξω ενθέματα & να νιώσω ξανά αυτοπεποίθηση. Σας ευχαριστω τόσο πολύ!”

Μάγδα, 48 ετών

“Ευχαριστώ θερμά τον Δρ Κωνσταντόγλου για αυτό το άψογο αποτέλεσμα!! Δεν μετανιώνω που τον άφησα να αποφασίσει αυτός για το μέγεθος της σιλικόνης! Και το σχήμα δάκρυ! Είναι τέλειο!”

Γιώτα, 25 ετών