Γυναικομαστία

Ο στόχος της αντιμετώπισης της γυναικομαστίας στους άνδρες είναι να μειώσει το μέγεθος του στήθους τους εξαιτίας του οποίου έχουν ψυχολογικές, αρνητικές επιπτώσεις. Οι διαθέσιμες χειρουργικές μέθοδοι περιλαμβάνουν λιποαναρρόφηση ή αφαίρεση της περίσσειας του μαζικού αδένα ή συνδυασμός και των δύο. Στα χέρια ενός έμπειρου Πλαστικού χειρουργού η θεραπεία της γυναικομαστίας θα επιφέρει ασφαλές αποτέλεσμα και πλήρη διόρθωση του προβλήματος.

Πότε πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προβείτε σε θεραπεία της γυναικομαστίας;

  • Εάν είστε απρόθυμοι να αφαιρέσετε το πουκάμισό σας δημόσια, να κολυμπήσετε, να συμμετέχετε σε αθλητικές δραστηριότητες ή να ασκηθείτε στο γυμναστήριο.
  • Αν θέλετε να βελτιώσετε τη συνολική αναλογία του σώματός σας.
  • Εάν αντιμετωπίζετε ψυχολογική δυσφορία που συνδέεται με την γυναικομαστία..
  • Εάν θέλετε να αυξήσετε εμπιστοσύνη προς τον εαυτό σας.

Κατά την διάρκεια της κλινικής εξέτασης από τον Πλαστικό χειρουργό Σάββα Κωνσταντόγλου θα συζητήσει μαζί σας με ειλικρίνεια όλα τα πλεονεκτήματα και όλα τα πιθανά μειονεκτήματα. Μετά την επέμβαση οι άνδρες ασθενείς θα αισθάνεστε άνετα αποκαλύπτοντας το περίγραμμα του στήθους σα, με ή χωρίς ένδυμα και θα μπορείτε να απολαύσετε τα μόνιμα πια αποτελέσματα. Ο γιατρός θα σας γνωστοποιήσει το σημείο όπου θα βρίσκονται οι ουλές και εάν αυτές θα καλύπτονται από την τριχοφυία. Θα γίνει επίσης σαφές πως μια μεγάλη αύξηση βάρους στο μέλλον από μέρους σας μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τα πρότερα, όμορφα αποτελέσματα.

Είμαι ιδανικός υποψήφιος για την χειρουργική αντιμετώπιση της γυναικομαστίας;

Η Γυναικομαστία συνήθως δεν προκαλείται από κάποιο σοβαρά ιατρικό πρόβλημα. Στην πραγματικότητα, η αιτία της σπάνια προσδιορίζεται. Ωστόσο, επειδή υπάρχουν ορισμένα ιατρικά προβλήματα που προκαλούν γυναικομαστία, το πρώτο σας βήμα είναι να ελέγξουμε το οικογενειακό ιατρικό ιστορικό σας για να αποκλείσουμε κάθε ενδεχόμενο.

Οι παρακάτω είναι μερικοί συνήθεις λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να θεραπεύσετε χειρουργικά την Γυναικομαστία:

  • Είστε δυσαρεστημένοι με το μέγεθος ή την εμφάνιση του στήθους σας.
  • Νιώθετε σωματική δυσφορία λόγω των μαστών σας.
  • Έχετε ελαστικό δέρμα. Η επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση της γυναικομαστίας περιλαμβάνει επαρκή συστολή του δέρματος. Το δέρμα σας μπορεί να στερείται ελαστικότητας εάν είστε ηλικίας πενήντα ετών και άνω, αν έχει υποστεί σοβαρή αλλοίωση από τον ήλιο, αν έχετε πολλές ραβδώσεις ή αν έχετε υποβληθεί σε γαστρικό bypass.
  • Έχετε αρχικά δοκιμάσει διατροφή και την άσκηση για να μειώσετε το μέγεθος του στήθους σας χωρίς αποτέλεσμα.
  • Δεν είστε υπέρβαρος. Παρά το γεγονός ότι η χειρουργική επέμβαση θα βοηθήσει αυτό τον πληθυσμό ασθενών, τα αποτελέσματα δεν θα είναι τόσο ικανοποιητικά. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να προσπαθήσετε να διαθέτετε σχετικά το ιδανικό βάρος του σώματός σας πριν από την επέμβαση.
  • Αν κάνετε χρήση μαριχουάνας, στεροειδών ή υπερβολική κατανάλωση αλκοολούχων ποτών (υπάρχει η θεωρία ότι οι ουσίες αυτές μπορεί να προκαλέσουν γυναικομαστία).

Σε γενικές γραμμές αν είστε υγιείς, και έχετε μια θετική στάση και ρεαλιστικές προσδοκίες, είναι πολύ πιθανόν να είστε ένας ιδανικός υποψήφιος για αυτή την επέμβαση.

Πώς γίνεται η χειρουργική αντιμετώπιση της γυναικομαστίας;

Ο στόχος της χειρουργικής επέμβασης της γυναικομαστίας είναι να αποκατασταθεί το αρσενικό περίγραμμα του μαστού και να διορθωθούν τυχόν παραμορφώσεις του μαστού, της θηλή ή της θηλαίας άλω. Οι χειρουργικές επιλογές περιλαμβάνουν λιποαναρρόφηση, εκτομή (χειρουργική αφαίρεση του ιστού) ή ένα συνδυασμό των δύο προσεγγίσεων. Ο μαζικός αδένας γενικώς είναι πυκνότερος από το λιπώδη ιστό και δεν είναι κατάλληλος για την μέθοδο της λιποαναρρόφησης.

Η τομή γίνεται στην άλω της θηλής και σε περιπτώσεις ιδιαίτερα χαλαρωμένου δέρματος επιτυγχάνεται σύσφιξη του μαστού με κυκλική τομή γύρω από την άλω.

Από την κλινική ο ασθενής αποχωρεί με ειδική επίδεση και σε περίπου 10-14 μέρες πραγματοποιείται η αφαίρεση των ραμμάτων. Το ευχάριστο για τους άνδρες είναι πως σχεδόν σε 4 μήνες στο τελικό αποτέλεσμα δεν διαγράφονται καν οι ουλές διότι κρύβονται προσεκτικά στις φυσικές πτυχώσεις του δέρματος.

Συμβουλευτείτε τον Δρ Κωνσταντόγλου για την απόκτηση ενός αρρενωπού θώρακα χωρίς κανένα πια στοιχείο θηλεοποίησης.

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ

“Με την στήριξη του κυρίου Κωνσταντόγλου τόλμησα να πάρω την απόφαση . Άλλαξε ριζικά η ζωή μου, η διάθεσή μου και η αυτοπεποίθησή μου σαν άντρας εννοείται!”

Κώστας, 33 ετών

“Δεν είχα ξαναπάει σε ιατρείο πλαστικού και απο την αρχή όλο το προσωπικό αλλά και ο Dr.Κωνσταντόγλου μου φάνηκαν τόσο φιλικοί και άτομα εμπιστοσύνης. Ευχαριστώ για το φοβερό αποτέλεσμα γιατρέ. Δεν φαίνεται τίποτα. Σας εύχομαι τα καλύτερα.”

Ιάσωνας, 36 ετών