Μειωτική στήθους

Ο στόχος της χειρουργικής επέμβασης της μειωτικής στήθους είναι να μειώσει το μέγεθος του στήθους σας και να το αναμορφώσει έτσι ώστε οι μαστοί να είναι ανάλογοι με το υπόλοιπο σώμα σας και να μην αποτελούν πλέον πηγή σωματικής δυσφορίας. Η επέμβαση έχει διπλά οφέλη ως προς την βελτίωση της εμφάνισής σας, ενώ προσφέρει ανακούφιση από την σωματική και συναισθηματική επιβάρυνση από το υπερβολικά μεγάλο στήθος.

Πότε πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προβείτε σε μειωτική στήθους;

 • Εάν οι μαστοί σας είναι πολύ μεγάλοι για το πλαίσιο του σώματός σας και σας προκαλούν πόνο στον αυχένα, την πλάτη, την μέση ή στους ώμους από την πίεση που ασκεί ο στηθόδεσμος.
 • Αν έχετε βαρύ στήθος με το σύμπλεγμα θηλής-περιθηλαίας άλω να κατευθύνεται προς τα κάτω
 • Εάν ο ένας μαστού είναι πολύ μεγαλύτερος από το άλλο. (ανισομαστία)
 • Εάν είστε δυσαρεστημένοι και αισθάνεστε συνειδητά άβολα για την μεγάλη εμφάνιση του στήθους σας

Κατά την διάρκεια της κλινικής εξέτασης από τον Πλαστικό χειρουργό Σάββα Κωνσταντόγλου θα συζητήσει μαζί σας με ειλικρίνεια όλα τα πλεονεκτήματα και όλα τα πιθανά μειονεκτήματα. Μετά την μειωτική το στήθος σας θα είναι ανάλογα και αρμονικό σε σχέση με το σώμα σας και θα το νιώθετε πιο σταθερό. Θα σας ανακουφίσει τον αυχένα, την πλάτη και τον πόνο στους ώμους και θα διευκολύνει την αναπνοή σας κατά την άσκηση καθώς και σε αθλητικές δραστηριότητες που ήταν αδύνατον να ασχοληθείτε στο παρελθόν. Σίγουρα θα αποκτήσετε αυτοπεποίθηση και θα αισθάνεστε πιο όμορφες με την εμφάνισή σας. Θα συζητήσετε με τον γιατρό την πιθανότητα της υπαισθησίας κυρίως στην θηλή και την περιθηλαία άλω καθώς και θέματα που αφορούν τον θηλασμό.

Είμαι ιδανική υποψήφια για μειωτική στήθους;

Οι γυναίκες που ζητούν μειωτική στήθους συνήθως έχουν ήδη αποκτήσει παιδιά, είναι υπέρβαρα άτομα και παρουσιάζουν μια ευαισθησία στα οιστρογόνα. Συνήθως ένα υπερβολικά μεγάλο στήθος είναι αποτέλεσμα κληρονομικής προδιάθεσης ..

Παρακάτω είναι μερικοί συνήθεις λόγοι για τους οποίους επιθυμείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο μείωσης του μαστού:

 • Έχετε πόνους στην πλάτη, πόνους στον αυχένα, ή ερεθισμό του δέρματος κάτω από τους μαστούς..
 • Έχετε δυσκολία στην αναπνοή..
 • Έχετε κακή στάση του σώματος ή μούδιασμα σε τμήματα των μαστών σας
 • Είναι σχεδόν αδύνατον να βρείτε ρούχα και στηθόδεσμους που σας ταιριάζουν.
 • Είστε πολύ δυσαρεστημένες με την εμφάνισή σας, λόγω του μεγέθους του στήθους σας.
 • Είστε σε καλή υγεία χωρίς ασθένειες εν ενεργεία ή προϋπάρχουσες ιατρικές ασθένειες.
 • Μπορείτε να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες για την έκβαση της χειρουργικής επέμβασης. Πρέπει να είστε σε θέση να συζητήσετε με τον Δρ Κωνσταντόγλου ό, τι θέλετε, ώστε να μπορείτε να κατανοήσετε τι μπορεί ρεαλιστικά να επιτευχθεί.
 • Το δέρμα σας έχει επαρκή ελαστικότητα, έτσι ώστε να μπορεί να διευκολύνει την χειρουργική διαδικασία.
 • Είστε συναισθηματικά σταθεροί. Η μειωτική στήθους απαιτεί υπομονή και σταθερότητα κατά την περίοδο επούλωσης.
 • Είστε σε ηλικία όπου η ανάπτυξη του στήθους σας έχει ολοκληρωθεί.
 • Έχετε ολοκληρώσει διαδικασίες τεκνοποίησης και θηλασμού, γιατί αυτές μπορεί να έχουν σημαντικές και απρόβλεπτες συνέπειες στο μέγεθος και το σχήμα των μαστών σας. Παρ ‘όλα αυτά, πολλές γυναίκες αποφασίζουν να υποβληθούν σε μείωση του μαστού προτού αποκτήσουν παιδιά και να αισθάνονται ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν τυχόν μεταγενέστερες αλλαγές. Αν σκοπεύετε να θηλάσετε, στο μέλλον, θα πρέπει να το συζητήσετε με τον Δρ Κωνσταντόγλου.
 • Ιστορικό παράτυπων μαστογραφιών, μορφώματα ή άλλα είδη των μαζών, παχυσαρκία, διαβήτης, διαταραχές στην επούλωση των τραυμάτων, τρέχων θηλασμός, κάπνισμα, διαταραχές πήξεως ή βεβαρυμένο οικογενειακό ιστορικό, διαταραχές στο κυκλοφορικό είναι όλες οι αντενδείξεις για την μειωτική στήθους.

Πώς γίνεται η μειωτική στήθους;

Η χειρουργική μειωτική στήθους, η οποία συνήθως διαρκεί από 2-4 ώρες, εκτελείται σε οργανωμένο χειρουργικό κέντρο. Η επέμβαση συνήθως περιλαμβάνει τρεις τομές. Αφού ο ο Δρ Κωνσταντόγλου αφαιρέσει την περίσσεια ιστών του μαστού, το λίπος και το δέρμα, το σύμπλεγμα θηλής-περιθηλαίας άλω μετακινούνται σε υψηλότερη θέση ενώ η τελευταία μπορεί να μειωθεί σε μέγεθος.

Για την βελτίωση του περιγράμματος μπορεί να πραγματοποιηθεί και λιποαναρρόφηση

Ο ρόλος του χειρούργου είναι να μειώσει το μήκος των ουλών, χωρίς να θυσιάσει το αισθητικό αποτέλεσμα.

Υπάρχουν πολλές τεχνικές μειωτικής στήθους, ανάλογα με την περίπτωση, και τις περισσότερες φορές καταλήγουν σε ανεστραμμένο Τ (ή σχήμα της άγκυρας).

Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία ή τοπική αναισθησία & μέθη. Ο έμπειρος αναισθησιολόγος παρευρίσκεται σε όλη την διάρκεια του χειρουργείου, για να είναι το χειρουργείο ασφαλές. Η ασθενής φεύγει από το νοσοκομείο την επόμενη μέρα, φορώντας έναν αθλητικό στηθόδεσμο. Οι ουλές είναι κόκκινες και σκληρές για τους πρώτους 2-3 μήνες. Στην φάση της επούλωσης συνίσταται το Fraxel Laser και φύλλα σιλικόνης, για να έχουμε την καλύτερη δυνατή επούλωση, που είναι συνήθως μετά από 6-10 μήνες. Υπάρχει αρκετό οίδημα τις πρώτες 5-7 ημέρες, το τελικό σχήμα και η αίσθηση του στήθους γίνονται εμφανή τις πρώτες 3 εβδομάδες. Η ασθενής μπορεί να επανέλθει στη δουλειά της και τις καθημερινές δραστηριότητες μετά από 5 ημέρες, και να ξεκινήσει γυμναστήριο για το πάνω μέρος του σώματος μετά από 5 εβδομάδες. Δεν είναι επώδυνο χειρουργείο παρότι έχει σχετικά μεγάλες τομές. Τα ράμματα αφαιρούνται σε 3 εβδομάδες και ο στηθόδεσμος φοριέται για 6 εβδομάδες.

Ο στόχος του Δρ Κωνσταντόγλου είναι να σας βοηθήσει να επιτύχετε τα πιο όμορφα και φυσικά αποτελέσματα, καθώς και να καταστήσει την χειρουργική εμπειρία σας όσο πιο εύκολη και άνετη γίνεται.

 

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ

“Ο Σάββας είναι ένας εξαίρετος γιατρός. Με απλά λόγια, με έσωσε. Να είστε καλά.”

Ντίνα, 42 ετών

“Το αποφάσισα μεγάλη και πολύ κακώς. Ευχαριστώ γιατρέ μου. Η ελευθερία που νιώθω δεν περιγράφεται με λόγια!”

Χριστίνα, 55 ετών