Βραχιονοπλαστική

Η βραχιονοπλαστική είναι η χειρουργική επέμβαση που αναδιαμορφώνει το κάτω τμήμα του βραχίονα με αφαίρεση της περίσσειας δέρματος, με αφαίρεση του λίπους, απομακρύνοντας το εφέ του χαλαρωμένου «μπράτσου».

Η περίσσεια δέρματος συνήθως έχει προκληθεί από την διαδικασία της γήρανσης, πολύ συχνά από την απώλεια βάρους, την έλλειψη σωματικής άσκησης και αφορά την περιοχή που εκτείνεται από την περιοχή της μασχάλης ως τον αγκώνα. Η λιποαναρρόφηση πολλές φορές χρησιμοποιείται σε συνδυασμό για να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Κάθε χρόνο, παγκοσμίως,  χιλιάδες άνθρωποι υποβάλλονται σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση άνω βραχιονοπλαστικής και είναι ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα.

 

Πότε πρέπει να επιλέξετε την βραχιονοπλαστική;

  • Αν το βάρος σας είναι φυσιολογικό, αλλά οι βραχίονες πια είναι χαλαρωμένοι.
  • Αν έχετε χάσει βάρος και η σύσφιξη των βραχιόνων είναι μη αναστρέψιμη.
  • Εάν είστε πρόθυμοι και συνειδητοποιημένοι για την έκταση που , πιθανά αλλά όχι απόλυτα, θα κατέχει η τομή σας.

 

Στα πλεονεκτήματα της επέμβασης συγκαταλέγεται φυσικά η επανάκτηση στην αίσθηση και την όψη του σφριγηλού και νεανικού βραχίονα, απαλλάσσοντας τον κάθε ασθενή από τα αντιαισθητικά «χαλαρωμένα μπράτσα». Η εμπιστοσύνη και η αυτοπεποίθηση στον εαυτό σας φυσικά και αυξάνεται χωρίς να αισθάνεστε πια αμήχανα με αμάνικα & πιο ανάλαφρα ρούχα. Στα μειονεκτήματα συγκαταλέγεται, όπως προαναφέρθηκε, η τομή που σε κάποιες περιπτώσεις εκτείνεται ως τον αγκώνα από την μασχαλιαία πτυχή. Σε άλλες περιπτώσεις, όπου ενδείκνυται, η τομή κρύβεται αποκλειστικά στην μασχαλιαία πτυχή σε σχήμα «μισοφέγγαρου». Σε κάθε περίπτωση, ο Δρ Κωνσταντόγλου θα σας κατατοπίσει κατά την κλινική εξέτασή σας στο ιατρείο.

 

Είμαι ιδανικός υποψήφιος για βραχιονοπλαστική;

  • Αν μετά από μεγάλη απώλεια βάρους και ύστερα από έντονη άσκηση διαπιστώσετε πως οι βραχίονες εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα χαλαρωμένοι.
  • Αν ακόμα και με την άσκηση, η περίσσεια δέρματος υπάρχει & δεν πρόκειται να βελτιωθεί.
  • Αν υπάρχει χαλάρωση στους βραχίονες λόγω της ηλικίας.
  • Αν δεν είστε υπέρβαρος και το βάρος σας είναι σχετικά σταθερό.
  • Αν είστε υγιές άτομο με ιατρικό ιστορικό που μηδενίζει τους κινδύνους μιας χειρουργικής επέμβασης (πχ. Σχετικά με την επούλωση)
  • Θετική στάση και ρεαλιστικές προσδοκίες είναι πάντα στα υπέρ της υποψηφιότητάς σας.

Πώς γίνεται η επέμβαση της βραχιονοπλαστικής;

Ο Δρ Κωνσταντόγλου κατά την κλινική εξέταση θα σχεδιάσει τους αγκώνες σας, τα χέρια και μασχάλες. Η τοποθεσία, το μήκος και την κατεύθυνση των εν λόγω γραμμών των τομών θα μας υποδείξει και τον τύπο της βραχιονοπλαστικής στον οποίο θα υποβληθείτε. Οι επιλογές σας υπαγορεύονται από την ποιότητα του δέρματός σας και την έκταση της περίσσειας λίπους κάτω από τις μασχάλες και το δέρμα.

Θα λάβετε είτε γενική αναισθησία είτε τοπική αναισθησία με μέθη, με βάση τη σύσταση του γιατρού.

Ο γιατρός θα κάνει τις απαραίτητες τομές για να απομακρυνθεί η περίσσεια δέρματος και λίπους.

Οι τομές μπορεί να αποκρυφθούν εντελώς μέσα από την μασχαλιαία πτυχή ή θα επεκτείνονται κάτω από το εσωτερικό των χεριών όσο το δυνατόν στα πιο δυσδιάκριτα σημεία .

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί λιποαναρρόφηση συμπληρωματικά για να απομακρυνθεί η περίσσεια λίπους.

Αφού οι τομές έχουν γίνει, ο γιατρός θα αφαιρέσει την περίσσεια δέρματος και λίπους και θα αναδιαμορφώσει ένα σφριγηλό και λείο περίγραμμα στον βραχίονα.

Οι τομές θα κλείσουν προσεκτικά για την ελαχιστοποίηση των ουλών ενώ είναι ποιθανόν να σας συστήσει αργότερα Fraxel Restore Laser.

Ο στόχος της αισθητικής επέμβασης της βραχιονοπλαστικής από τον γιατρό και το προσωπικό είναι  το καλύτερο αποτέλεσμα και η  χειρουργική εμπειρία σας να είναι όσο πιο εύκολη και άνετη γίνεται.