Κοιλιοπλαστική

Η χειρουργική επέμβαση της κοιλιοπλαστικής γνωστής και ως tummy tuck υπόσχεται να καταστήσει την κοιλιά σας επίπεδη με την αφαίρεση της περίσσεια λίπους και δέρματος και με σύσφιξη των μυών του κοιλιακού τοιχώματος. Μπορεί επίσης να αφαιρέσει αν όχι όλες, κάποιες από τις ραγάδες, στο κάτω μέρος της κοιλιάς. Είναι δημοφιλής μετά την εγκυμοσύνη και μετά από μεγάλη απώλεια βάρους. Οι περισσότεροι ασθενείς αναφέρουν βελτίωση της αυτοεκτίμησής τους , ως αποτέλεσμα της κοιλιοπλαστικής.

Πότε πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να υποβληθείτε σε κοιλιοπλαστική;  

 • Εάν έχεις λίπος, ραγάδες ή περίσσεια δέρματος στην κοιλιά σας που δεν βελτιώνονται με δίαιτα ή την άσκηση.
 • Εάν η όψη της κοιλιάς σας έχει επηρεαστεί από την εγκυμοσύνη ή την μεγάλη απώλεια βάρους.
 • Αν αισθάνεστε ότι η προβολή της  κοιλιάς σας δεν είναι καθόλου ελκυστική.
 • Αν την αυτοπεποίθησή σας έχει πληγεί εξαιτίας αυτού του μέρους του σώματος.

Όπως συμβαίνει με κάθε αισθητική επέμβαση και η κοιλιοπλαστική έχει τα υπέρ και τα κατά της, τα οποία και θα συζητήσετε αναλυτικά με τον Δρ Κωνσταντόγλου κατά την διάρκεια της επίσκεψής σας στο ιατρείο.

Σαφώς η κοιλιοπλαστική θα σας προσφέρει μια επίπεδη κοιλιά και το σώμα σας θα δείχνει πιο νεανικό. Δεν πρέπει να ξεχνάτε την ύπαρξη της τομής από την μία λαγώνια ακρολοφία έως την άλλη ή την τομή της mini κοιλιοπλαστικής  με τομή μικρή σαν της καισαρικής . Σε κάθε περίπτωση καλύπτεται από το εσώρουχο ή το μαγιό σας ενώ για την ουσιαστική της βελτίωση ο γιατρός θα σας χορηγήσει φύλλα σιλικόνης και θα σας συστήσει την κατάλληλη στιγμή Fraxel restore που μειώνει την τομή σε μήκος και πάχος και την εξομαλύνει εντυπωσιακά. Σε περίπτωση που σκοπεύετε να τεκνοποιήσετε καλό θα ήταν να αναβάλλετε την επέμβαση για να μη επηρεάσει αρνητικά τα αποτελέσματα της.

Είμαι ένας ιδανικός υποψήφιος για μια κοιλιοπλαστική;

Έρχεται η στιγμή που θα συνειδητοποιήσετε ότι οι προσπάθειες μέσω της  δίαιτας και της άσκησης δεν αποδίδουν τα βέλτιστα και δεν αλλάζουν την εμφάνιση της χαλαρωμένης και προεξέχουσας κοιλιάς σας.

Οι παρακάτω είναι μερικοί συνήθεις λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να εξετάσει το ενδεχόμενο να υποβληθείτε σε κοιλιοπλαστική:

 • Η γήρανση, η κληρονομικότητα, η εγκυμοσύνη, κάποια προηγούμενη χειρουργική επέμβαση ή οι αυξομειώσεις βάρους έχουν αποτυπώσει περίσσεια δέρματος στην κοιλιά σας, κοιλιακή μυϊκή αδυναμία, ή και τα δύο.
 • Δεν καπνίζετε. Το κάπνισμα επιβραδύνει τη διαδικασία της επούλωσης και αυξάνει τον κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές κατά την επέμβαση και μετά. Εάν καπνίζετε, θα πρέπει να σταματήσουν το κάπνισμα τουλάχιστον έξι εβδομάδες πριν από τη χειρουργική επέμβαση.
 • Το βάρος σας είναι σταθερό. Λεπτά άτομα με επιπλέον λίπος και χαλαρό δέρμα στο κάτω μέρος της  κοιλιάς είναι  οι καλύτεροι υποψήφιοι. Εάν είστε παχύσαρκος, η διαδικασία αυτή δεν είναι κατάλληλη για εσάς.
 • Εάν έχετε ένα σημαντική ποσότητα ενδοκοιλιακού λίπους γύρω από τα εσωτερικά όργανά σας, ενδέχεται να χρειαστεί να αδυνατίσετε πριν από την κοιλιοπλαστική.
 • Είστε σωματικά υγιής. Πρέπει να είστε σε σχετικά καλή φυσική κατάσταση για να υποβληθείτε στην επέμβαση.
 • Έχετε ολοκληρώσει με την απόκτηση παιδιών. Οι μύες που έχουν επισκευαστεί κατά τη διάρκεια μιας κοιλιοπλαστικής μπορεί να διαχωριστούν και πάλι κατά τη διάρκεια μιας μελλοντικής εγκυμοσύνης.
 • Εσωτερικές ή εξωτερικές ουλές από κάθε προηγούμενη κοιλιακή χειρουργική επέμβαση μπορούν επίσης να επηρεάσουν την υποψηφιότητά σας για την επέμβαση.

Με το αναλυτικό ιατρικό ιστορικό σας,  μια θετική στάση και ρεαλιστικές προσδοκίες, είστε πιθανά ένας ιδανικός υποψήφιος για την αισθητική επέμβαση της κοιλιοπλαστικής.

Πώς γίνεται η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής;

Η επέμβαση ξεκινά  με την χειρουργική αφαίρεση του πρόσθιου κοιλιακού τοιχώματος και  ταυτόχρονη μετάθεση του ομφαλού προς τα πάνω. Συνήθως, συνδυάζεται με λιποαναρρόφηση αν υπάρχει τοπικό πάχος ιδιαίτερα στα πλάγια του σώματος.

Γνωρίζοντας ο Δρ Κωνσταντόγλου κάθε λεπτομέρεια του ιατρικού σας ιστορικού και έχοντας πραγματοποιήσει το απαραίτητο προεγχειρητικό έλεγχο θα αποφευχθεί οποιοδήποτε πρόβλημα.  Λήψη φαρμάκων όπως τα αντισυλληπτικά πρέπει να διακόπτονται 1 μήνα και λήψη αντιπηκτικών (πχ ασπιρίνη) για 10 ημέρες πριν την επέμβαση.

Η κοιλιοπλαστική απαιτεί γενική αναισθησία, σε ορισμένες όμως περιπτώσεις μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία και μέθη παρουσία αναισθησιολόγου . Η επέμβαση πραγματοποιείται  σε οργανωμένο χειρουργείο και απαιτεί παραμονή του ασθενούς τουλάχιστον 1 ημέρα. Ο πόνος μετά την κοιλιοπλαστική  δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος και συνήθως υποχωρεί με αναλγητικά όπως Depon ή Ponstan ή Lonarid. Οι ασθενείς επιστρέφουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες μετά από 2 εβδομάδες .